Een efficiënte OR met Agile/Scrum
Handvatten voor een wendbare OR

duur: 1 dag ~ kosten: 425 euro

Steeds meer organisaties veranderen naar agile omdat het kan helpen om wendbaarder en effectiever te zijn als team en organisatie. De snel veranderende wereld vraagt om wendbaarheid binnen organisaties en projecten. Agile en scrum kunnen hierop een antwoord zijn en de OR kan hier ook voordeel uit halen. Ook bij organisatieveranderingen heeft de OR een belangrijke en formele rol en kunnen deze principes een uitkomst zijn. Ben je benieuwd welke dit zijn en wil je de principes in jouw OR-praktijk toe kunnen passen? Dan is deze training iets voor jou! 

Onderwerpen die aan bod komen:

 • hoe agile en scrum zich tot elkaar verhouden en welke principes hieraan ten grondslag liggen
 • manier waarop de OR effectief medezeggenschap kan vormgeven tijdens een agile transitie of tijdens een organische organisatieverandering
 • manier waarmee de OR ook zelf agile kan werken
 • wijze waarop de OR projecten middels de scrum methode kan uitvoeren

De inhoud van de cursus is zo opgesteld dat een u aan het eind van de training een goed beeld heeft van agile en scrum en de opgedane kennis en inzichten kan toepassen op het medezeggenschapswerk. Met deze basiscursus heeft u een goede fundering gelegd om het gesprek met de bestuurder aan te gaan, sterker nog, de OR kan er zelfs zelf mee aan de slag gaan.

Deze training volg je met cursisten van andere ondernemingsraden, zodat je ervaringen uit kunt wisselen!

Uiteraard is het ook mogelijk deze training te volgen met jouw eigen ondernemingsraad. Wij stellen dan een maatwerkprogramma op.

Lees meer over de werkwijze van onze maatwerktrainingen…


Bob van Weert
“Duidelijke uitleg met leuke voorbeelden en een aanstekelijk enthousiasme.”


Mijn missie is om mensen met meer bevlogenheid naar hun werk te laten gaan. Ik geloof dat een bevlogen mens gelukkiger, gezonder en productiever is. Organisaties met bevlogen medewerkers presteren beter, zijn innovatiever en hebben minder ziekteverzuim. Hoewel dit logisch klinkt zijn veel organisaties hier niet op ingericht. Ik bevorder besluitvorming binnen organisaties door het adviseren en begeleiden van ondernemingsraden. Want actieve participatie in de organisatie leidt tot bevlogen medewerkers en betere besluitvorming. Daarbij specialiseer ik me in het begeleiden van ondernemingsraden tijdens verandertrajecten zoals fusies, overnames en reorganisaties.
Lees meer


De academie voor Medezeggenschap stuurt je een voorbereidingsopdracht toe. Zo kan de trainer zich voorbereiden op jouw praktijksituatie.

De kosten voor deze training bedragen 425,00 euro per persoon. Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Lunch
 • Trainingsmateriaal
 • Koffie, thee, water
MaandData /plaats
Februari 202123-02-2021
April 202129-04-2021

Meer weten over deze cursus of direct inschrijven? Stuur ons een bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Voorkeursdatum

  Contact

  Wil je meer weten over onze cursussen of wil je een volledig trainingsadvies op maat?

  Neem dan gerust contact met ons op. Bel  (085) 877 05 77 of mail info@avmtraining.nl.

  Schuiven naar boven