Slimmer communiceren
Bereik meer met slimmer communiceren

duur: 1 dag ~ kosten: 425 euro

Je wil met de OR zaken voor elkaar krijgen! Daar heb je altijd anderen voor nodig: de bestuurder, de achterban of de andere leden binnen de ondernemingsraad. Je wil bijvoorbeeld dat jouw bestuurder gevoeliger wordt voor jullie standpunt of je wil meer input van de collega’s. Je kunt dit voor elkaar krijgen door ‘slim’ te communiceren. Tijdens deze training leer je belangrijke basisprincipes uit de communicatietheorie. vervolgens ga je hiermee praktisch aan de slag en oefen je om ‘slimmer’ te communiceren met de bestuurder en collega’ s (achterban). 

Wat anderen zeiden over de training:
“Ik vond de training heel leuk! Levendig, praktisch en super handig. Je snapt het gewoon.” (Femke, Rotterdam)

Onderwerpen die aan bod komen

 • kennismaken met de basisprincipes van de communicatietheorie
 • tekst vormgeven op een gestructureerde wijze, zodat je een bestuurder weet te overtuigen van het OR-standpunt
 • communicatiestrategie uitstippelen, zodat de achterban meer betrokken raakt bij de OR

Tijdens deze open inschrijving geeft de trainer korte uitleg over de diverse onderwerpen die worden behandeld. Daarnaast ga je vooral aan de slag met de materie. Door onze actieve werkvormen begrijp je de theorie en kun je deze toepassen in opdrachten. Aan het eind van de dag heb je concrete plannen en/of teksten die je kunt gebruiken voor jouw OR. Deze training volg je met cursisten van andere ondernemingsraden, zodat je ervaringen uit kunt wisselen!

Uiteraard is het ook mogelijk deze training te volgen met jouw eigen ondernemingsraad. Wij stellen dan een maatwerkprogramma op.

Lees meer over de werkwijze van onze maatwerktrainingen…


Niels de Boer
“De cursus was leuk, leerzaam en nuttig. De trainer wist de stof levendig over te brengen en er was veel ruimte voor vragen en casus uit de werkpraktijk.”


Als ik een bestuurder zou zijn, zou de OR voor mij essentieel zijn. Met meer mensen kom je namelijk tot beter beleid, daar ben ik van overtuigd. Dus als de OR goed functioneert, levert dat goed resultaat op voor het bedrijf, de bestuurder en het personeel. Iedereen blij. Ik heb altijd oog voor wie ik voor mij heb; voor mij spelen de deelnemers van mijn training de hoofdrol. Daarom ben ik kort aan het woord. En probeer ik de deelnemers – via actieve en creatieve werkvormen – nieuwe inzichten te geven die relevant zijn voor hun taak als OR-lid. Ik ben journalist en mediamaker, trainer en docent en ook nog manager. Door mijn media-ervaring weet ik hoe communicatie altijd tot een beter resultaat leidt. Als onderwijskundige heb ik ruime ervaring om effectieve trainingen op te zetten die als leerzaam en leuk worden ervaren. Als manager ken ik de processen van besturen en organiseren.
Lees meer

Je ontvangt van ons een vragenlijst, waarin wij vragen wat jouw ervaring is met communiceren en waar je behoefte aan hebt. Zo kan de trainer inspelen op jouw leerbehoefte.

De kosten voor deze training bedragen 425 euro per persoon. Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Lunch
 • Trainingsmateriaal
 • Koffie, thee, water
MaandData
Februari 202110-02-2021
April 20219-04-2021

Meer weten over deze cursus of direct inschrijven? Stuur ons een bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Voorkeursdatum

  Contact

  Wil je meer weten over onze cursussen of wil je een volledig trainingsadvies op maat?

  Neem dan gerust contact met ons op. Bel  (085) 877 05 77 of mail info@avmtraining.nl.

  Schuiven naar boven