Teamontwikkeling
Samen bouwen aan een bijzonder team

Medezeggenschap is onder andere je nek uitsteken en dat doe je niet alleen maar in een team. Wij vinden het erg belangrijk om aandacht te besteden aan  teamontwikkeling om samen ‘je nek uit te kunnen steken’. Samen met plezier betere resultaten bereiken is wat ons betreft een belangrijke missie. Dat gaat niet vanzelf! Door te investeren in teamontwikkeling en training kan een team als de OR groeien. Wij bieden in onze maatwerktrainingen dan ook de volgende teamactiviteiten aan. Naast deze activiteiten is er nog veel meer mogelijk en stemmen dit graag met je af tijdens de intake. 

Het oplossen van de raadsels bevordert de samenwerking en brengt de leden van de OR dichter bij elkaar. Gaat het slot niet open dan heeft de groep het raadsel nog niet opgelost en komt het aan op de creativiteit van het team.  De raadsels zijn zo ontworpen dat je de oplossing alleen kan vinden door goed samen te werken en naar elkaar te luisteren. De escapebox brengt de sterktes van elke speler naar boven; leiderschap, verdeling van taken en het bewaken van overzicht. Een leuke leerzame ervaring die in iedere training kan worden gedaan. Het thema van de escapebox heeft alles te maken met medezeggenschap.  Aan deze activiteit zijn geen extra kosten verbonden.

In korte tijd zet je samen met je OR-collega’s een fantastisch bouwwerk neer. Samenwerken, communicatie, rolverdeling, leiding geven en nemen. Het komt allemaal aan bod op een ontspannen en ongedwongen wijze. We evalueren de manier van samenwerken.  Aan deze activiteit zijn geen extra kosten verbonden.

Een beeld zegt vaak meer dan een enorme lap tekst. Met deze workshop bepalen we waar de OR voor staat en met welk beeld de OR dit wil uitdragen. Dit geven jullie vorm met een professionele fotograaf. We maken in kleine groepen of als OR in zijn geheel een reclameposter met daarop in beeld gebracht waar de OR voor staat. Uiteraard kunnen de foto’s ook gebruikt worden bij het visualiseren van jullie visie. We starten met een uitleg over technieken die in de reclamewereld gebruikt worden om de boodschap effectief over te brengen en gaan vervolgens aan de slag met het maken van eigen foto’s. 

Spring, ren, sport en gebruik de omgeving. We doen het allemaal tijdens deze bootcamptrip! Haal het beste uit jezelf en anderen onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur.. Het is een geweldige manier om samen te werken en tegelijkertijd in vorm te zijn. De intensiteit van bootcampen kan worden aangepast aan elke groep of individu. Schoon en onbezweet blijven is geen optie en samen inspannend bezig zijn maakt bootcamps daarom ook zo leuk! De bootcamp is een teambuildingsactiviteit pus sang en een sportieve uitdaging. 

Een team opereert optimaal als de verschillende breinvoorkeuren in meerdere of mindere mate zijn vertegenwoordigd afhankelijk van de (fase van de) opdracht. De Breinvoorkeuren NBI® profielen laten zien of alle benodigde voorkeuren en vaardigheden voorhanden zijn, en zeker zo belangrijk: maakt de leden bewust van elkaars voorkeuren, zodat ze elkaars kwaliteiten op een effectieve manier gebruiken en succesvol samenwerken. We gaan dit met de resultaten van de vragenlijsten analyseren en bespreken. Vervolgens bespreken we de verschillende rollen binnen de OR. Ook een efficiënte manier van overleggen met achterban en bestuurder komt hierbij aan de orde. Voor meer informatie www.breinvoorkeuren.nl

Verbinden van collega’s en plezier maken dat is wat muziek kan doen en zeker met het maken van een ritme. Samen een ritme maken geeft energie en zorgt ook voor een eenheid. Een tegenritme geven in die eenheid mag natuurlijk ook en geeft een ritme vaak een extra dimensie. Ook binnen de OR is het van belang om samen een geluid te laten horen en binnen ieder team moet er ruimte zijn voor een tegengeluid. Dit komt ook naar voren tijdens deze workshop. We ontdekken verborgen talenten en zien een andere kant van elkaar.

Contact

Wil je meer weten over onze cursussen of wil je een volledig trainingsadvies op maat?

Neem dan gerust contact met ons op. Bel  (085) 877 05 77 of mail info@avmtraining.nl.

Schuiven naar boven