Roergangers van de OR
Training voor voorzitter en secretaris (dagelijks bestuur) van de OR

duur: 1 dag ~ kosten: 425 euro

Als dagelijks bestuur moet je de condities scheppen om de OR-leden op een goede manier hun rol te laten vervullen. Dat vraagt nogal wat van het dagelijks bestuur. Zoiets trek je nooit in je eentje. Je hebt meerdere ogen en oren nodig om alle ins en outs van zo’n ploeg personeelsvertegenwoordigers op koers te houden. Alleen door als dagelijks bestuur gezamenlijk op te trekken en zaken onderling af te stemmen, kun je je rol als ‘roergangers van de OR’ waar maken.

Wat anderen zeiden over de training:

Erg goede cursus. Het was ontzettend leerzaam! De trainer was goed, sprak duidelijk, had hele goede voorbeelden, goeie en handige tips!
Alles was goed geregeld! Goede afwisseling tussen theorie en praktijk” 

Onderwerpen die aan bod komen:

 • taakverdeling, samenspel binnen het dagelijks bestuur
 • rol dagelijks bestuur bij onderhandeling van de OR met de directie
 • bewaken inhoud (uitweidingen), interne proces (samen- of tegenwerking) en procedure (aanpak, vastlopen, verwarring, afronding etc.)
 • dagelijks bestuur als motor, grip houden op een agendapunt vanaf introductie tot eindresultaat

Tijdens deze open inschrijving geeft de trainer korte uitleg over de diverse onderwerpen die worden behandeld. Daarnaast ga je vooral aan de slag met de materie. Door actieve werkvormen en rollenspellen begrijp je de theorie en kun je deze toepassen in opdrachten. Aan het eind van de dag beschik je over kennis en vaardigheden om jouw rol goed in te kunnen vullen. Deze training volg je met cursisten van andere ondernemingsraden, zodat je ervaringen uit kunt wisselen!

Uiteraard is het ook mogelijk deze training te volgen met jouw eigen ondernemingsraad. Wij stellen dan een maatwerkprogramma op.

Lees meer over de werkwijze van onze maatwerktrainingen…


Vincent Dijs
“De wijze waarop Vincent zowel inhoudelijk als procesmatig invulling heeft gegeven aan deze training is als zeer prettig en nuttig ervaren, zijn bevlogenheid sieren hem van kruin tot teen en werkt energiegevend.”


Medezeggenschap is een prachtig middel om binnen organisaties tot de juiste beslissingen te komen. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren. Laten zien dat medezeggenschap loont door inzet van enthousiaste, betrokken, bevlogen en positief kritische mensen waarmee het ontzettend leuk werken is! In de afgelopen 12 jaar is mijn passie voor het begeleiden, coachen, adviseren en trainen van OR-en alleen maar gegroeid. Mijn missie is persoonlijke ontwikkeling van mensen te stimuleren en OR-en en organisaties (mede daardoor) op een hoger plan te brengen.

Sinds 2020 mag ik ook leiding geven aan de avM en bouw ik met veel enthousiasme samen met de collega’s verder aan een gezonde en energieke organisatie.

Renato:

In 1991 ben ik verslingerd geraakt aan het medezeggenschapswerk en het is nog steeds niet over. Ik heb vele OR-en getraind, begeleid en van advies voorzien. Mijn doel? Mensen mondiger en krachtiger maken, door inzicht te verschaffen in hun situatie en complexe zaken voor iedereen begrijpelijk te maken. Ik daag je uit om na te denken over je eigen gedrag en denk- en werkwijze. Ik bied je wat je nodig hebt om je rol en positie in de organisatie te versterken.

Lees meer


Renato Giuseppin
“Het was ontzettend leerzaam! De trainer Renato was goed, sprak duidelijk, had hele goede voorbeelden, goeie en handige tips! Alles was goed geregeld! Goede afwisseling tussen theorie en praktijk.”


In 1991 ben ik verslingerd geraakt aan het medezeggenschapswerk en het is nog steeds niet over… Ik heb vele OR’en getraind, begeleid en van advies voorzien. Mijn doel? Mensen mondiger en krachtiger maken, door inzicht te verschaffen in hun situatie en complexe zaken voor iedereen begrijpelijk te maken. Ik daag je uit om na te denken over gedrag en denkwijze. Ik bied je wat je nodig hebt om je rol en positie in de organisatie te versterken.
Lees meer

Je ontvangt van ons een vragenlijst, waarin wordt gevraagd wat jouw ervaring is met het dagelijks bestuur en waar je behoefte aan hebt. Zo kan de trainer inspelen op jouw leerbehoefte.

De kosten voor deze training bedragen 425 euro per persoon. Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Lunch
 • Trainingsmateriaal
 • Koffie, thee, water
MaandData
Januari 202105-01-2021
April 202123-04-2021

Meer weten over deze cursus of direct inschrijven? Stuur ons een bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Voorkeursdatum

  Contact

  Wil je meer weten over onze cursussen of wil je een volledig trainingsadvies op maat?

  Neem dan gerust contact met ons op. Bel  (085) 877 05 77 of mail info@avmtraining.nl.

  Schuiven naar boven