Grip op financiën
Krijg zicht op financiële rapportages

duur: 1 dag ~ kosten: 425 euro

Bij de OR komen diverse financiële rapportages voorbij. Van jaarverslagen, kaderbrieven, maandrapportages tot strategienota’s en begrotingen. Voor jou als OR-lid is het dan zaak om te weten wat het belang van deze financiële informatie is voor de medezeggenschap. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is het belangrijk je te verdiepen in de financiële wereld. Je leert als OR-lid of lid van de financiële commissie meer zicht te krijgen op financiële rapportages en hun onderlinge samenhang en daarmee het gebruik daarvan door de medezeggenschap.

Wat anderen zeiden over de training:

“Trainer inhoudelijk zeer kundig en weet prima aan te sluiten op vragen die bij deelnemers leven”.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Inzicht krijgen in de (financiële) beleidscyclus
 • Relatie en plaats financiële beleidscyclus
 • Inzicht krijgen in financiële rapportages
 • Leren lezen van de drie belangrijkste overzichten (balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzicht)
 • Planmatig werken met het financieel beleid

Tijdens deze open inschrijving gebruiken we de rapportages die binnen de eigen organisatie gebruikt worden als voorbeeld. De praktijk bij de organisaties en het doorgronden van de rapportages staat in de training centraal. Dit vertalen we vervolgens naar het praktische werkveld van de OR. Na deze training heb je meer inzicht gekregen om vanuit financieel perspectief advies- en instemmingsaanvragen kritisch te kunnen lezen en te beoordelen. Deze training volg je met cursisten van andere ondernemingsraden, zodat je ervaringen uit kunt wisselen!

Uiteraard is het ook mogelijk deze training te volgen met jouw eigen ondernemingsraad. Wij stellen dan een maatwerkprogramma op.

Lees meer over de werkwijze van onze maatwerktrainingen…


Rob Latten
“Zeer constructief en sluit goed aan op praktijksituaties”


Ik ben ervan overtuigd dat medezeggenschap van toegevoegde waarde is voor een organisatie. Medewerkers betrekken bij besluitvorming is niet alleen goed voor de medewerker zelf maar is ook zeer helpend in de continuïteit van het bedrijf. Ik denk echter dat het goed is om, als je invloed wilt hebben als OR, ook de taal van het management te spreken. Daarom heb ik mij gericht op de inhoudelijke kanten van het OR werk: strategische en financiële analyses. En omdat het HR vak een belangrijk gespreksonderwerp voor de medezeggenschap is, zie ik het als een belangrijke taak dit aan die strategie en financiën te koppelen. Naast het werk als medezeggenschapsadviseur, ben ik werkzaam op de Hogeschool van Rotterdam waar ik lesgeef in vakken als Verandermanagement, Strategie en alle financiële vakken. Ook doe ik onderzoek naar de financiële kant van duurzame inzetbaarheid. Ik probeer de materie in mijn trainingen en lessen op een begrijpelijke manier uit te leggen en de OR handvatten te geven om ermee aan de slag te gaan. Interactief en met oog voor humor zodat het ook erg leuk wordt om meer te weten over één van de belangrijkste onderwerpen waar een OR zich mee dient bezig te houden: financiën.
Lees meer

Je ontvangt van ons een voorbereidingsopdracht en vragenlijst. Zo kan de trainer zich voorbereiden op jouw praktijksituatie.

De kosten voor deze training bedragen 425 euro per persoon. Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Lunch
 • Trainingsmateriaal
 • Koffie, thee, water
MaandData
Januari 202128-01-2021
Maart 202123-03-2021
Mei 202120-05-2021

Meer weten over deze cursus of direct inschrijven? Stuur ons een bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Voorkeursdatum

  Contact

  Wil je meer weten over onze cursussen of wil je een volledig trainingsadvies op maat?

  Neem dan gerust contact met ons op. Bel  (085) 877 05 77 of mail info@avmtraining.nl.

  Schuiven naar boven