Continu verbeteren met Lean
Organiseer de OR slimmer

duur: 1 dag ~ kosten: 425 euro

Lean, je hebt er ongetwijfeld over gehoord of misschien wordt er al Lean gewerkt binnen jouw organisatie. Maar wat is het nu precies en wat betekent de Lean filosofie voor de organisatie en medewerkers. Lean gaan werken betekent vaak veranderen, continu verbeteren om de klanten beter te bedienen. Ook de OR kan hier voordeel uit halen door principes van Lean in te zetten. Met deze training ben je beter in staat het gesprek te voeren met zowel, collega’s als de bestuurder over de principes van Lean. Daarnaast krijg je handvatten om principes van Lean te gebruiken in jouw OR-praktijk en zo nog efficiënter tot besluitvorming te komen. Het is een interactieve training waar leren en humor hand in hand gaan.

Deze training volg je met cursisten van andere ondernemingsraden, zodat je ervaringen uit kunt wisselen!

Onderwerpen die aan bod komen:

 • achtergrond en het waarom van Lean; het komen tot een continu verbeterende organisatie;
 • vijf principes van Lean; klantwaarde, waardestroom, flow, pull en perfectie, worden aan de hand van een simulatiespel toegelicht;
 • kaizen, verbeterteams, van oorzaak naar oplossing;
 • betekenis lean werken voor de medewerkers in de organisatie, welke rol kan de OR hierin vervullen;
 • manier waarop je als OR lean kunt werken;

Het is een interactieve training waarin leren en humor hand in hand gaan. Je snapt wat lean werken betekent, kent de voordelen, de valkuilen en de mythes.  We gaan aan de slag met een aantal spelvormen om inzicht te krijgen maar er zal ook informatie worden overgedragen. We oefenen ook met de praktijk van de deelnemers. 

Uiteraard is het ook mogelijk deze training te volgen met jouw eigen ondernemingsraad. Wij stellen dan een maatwerkprogramma op.

Lees meer over de werkwijze van onze maatwerktrainingen…i


Maarten de Groot
“Positief, enthousiast, geduldig en emphatisch. Je bent een fijne en zeer goede trainer, bedankt!”

Reeds meer dan 20 jaar begeleid ik medewerkers en organisaties om samen betere resultaten te bereiken. Tevreden klanten en blije medewerkers zijn hierbij volgens mij de essentiële elementen voor continuïteit en een duurzame organisatie. Het medezeggenschapswerk sluit hier in mijn beleving naadloos op aan. Krachtige en goed onderlegde medewerkers die op constructieve wijze samenwerken met het management om aan deze betere toekomst vorm te geven. Als trainer coach is het mijn passie om mensen inzicht te geven en zich verder te ontwikkelen. Hen uit te dagen na te denken over hun eigen gedrag of over de drijfveren van anderen. Tijdens de training geen eindeloze powerpoints, maar interactie, humor en doen is wat ik belangrijk vind als trainer.

Lees meer

Vooraf sturen we je vragenlijst toe, waarin wij vragen wat jouw ervaringen zijn met Lean en medezeggenschap en waar je behoefte aan hebt. Zo kan de trainer daar goed op inspelen.

De kosten voor deze training bedragen 425 euro per persoon. Deze prijs is inclusief:

 • Accommodatie
 • Lunch
 • Trainingsmateriaal
 • Koffie, thee, water
MaandData
Maart 202117-03-2021
Juni 20214-06-2021

Meer weten over deze cursus of direct inschrijven? Stuur ons een bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Voorkeursdatum

  Contact

  Wil je meer weten over onze cursussen of wil je een volledig trainingsadvies op maat?

  Neem dan gerust contact met ons op. Bel  (085) 877 05 77 of mail info@avmtraining.nl.

  Schuiven naar boven