OR-opleider krijgt eerste SCOOR-certificaat

De Stichting Certificering Opleidingen Ondernemingsraden (SCOOR) heeft voor het eerst een OR-opleider van een SCOOR-certificaat voorzien. De SCOOR waarborgt de kwaliteit van opleidingen voor OR-leden door de OR-opleidingsinstituten te certificeren.

De certificeringsregeling van SCOOR was begin 2014 compleet en nu heeft SCOOR het eerste certificaat aan een OR-opleider mogen uitreiken. Het certificaat kan voor standaardcursussen, maatwerkcursussen of voor beide worden uitgereikt. In het SCOOR-register vindt uw OR een overzicht van de trainingsbureaus die in het bezit zijn van een GBIO-erkenning of een SCOOR-certificaat.

SCOOR-certificaat is opvolger van GBIO-erkenning
De SCOOR-certificering is de opvolger van de GBIO-erkenning. Door middel van een overgangsregeling blijft de GBIO-erkenning gewoon geldig totdat de oorspronkelijke termijn hiervan is verstreken. GBIO-erkenningen waren meestal drie jaar geldig en sinds 1 januari 2013 is het niet meer mogelijk om een GBIO-erkenning aan te vragen.

SCOOR-certificering is vrijwillig
OR-opleidingsinstituten zijn niet verplicht om een certificaat aan te vragen bij SCOOR; de certificering is vrijwillig. De certificering duurt ongeveer een half jaar en de kosten daarvoor hangen samen met de omzet van het opleidingsinstituut. Er lopen ondertussen 12 certificeringsaanvragen bij de SCOOR.

Bron: OR Rendement
 

Schuiven naar boven