richtbedrag voor OR-cursus in 2014 bekend

De richtbedragen voor OR-scholing voor het komend jaar zijn bekendgemaakt door de Sociaal-Economische Raad (SER). In 2014 is het richtbedrag voor een maatwerkcursus van een dagdeel € 1.010 exclusief btw. Dit jaar ligt dat bedrag nog op € 1.094 netto. Aan het richtbedrag voor OR-cursussen met een open inschrijving verandert niets: het richtbedrag blijft € 180 per dagdeel en per OR-lid.

De maatwerkcursus is een algemeen vormende training en duurt vaak langer dan een dag. Het richtbedrag van € 1.010 geldt voor de hele OR voor één dagdeel en met één trainer. Het bedrag verdubbelt als u een tweede trainer nodig heeft vanwege de grootte van de groep. Een tweede trainer is vaak nodig als uw OR meer dan 13 leden heeft. De SER heeft geen richtbedragen opgesteld voor accommodatie als de maatwerktraining langer dan één dag duurt. Dat komt omdat die bedragen te sterk verschillen, maar u moet dus niet vergeten om deze mee te nemen bij de inschatting van de kosten. De cursus met een open inschrijving volgt een vast programma en berekent de prijzen per OR-lid.

Uw bestuurder is wettelijk verplicht om de kosten voor OR-scholing te betalen (artikel 22 lid 3 WOR). Daarbij heeft u als lid van de OR recht op minimaal vijf scholingsdagen per jaar. Bent u niet alleen lid van de OR, maar ook van een commissie, dan ligt dit op minimaal acht dagen. Uw bestuurder mag overigens bezwaar maken tegen uw scholingsverzoek, maar alleen als het gaat om de kosten. Blijft uw OR in de buurt van de richtbedragen, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Ook niet als de bedrijfscommissie of rechter eraan te pas moet komen.

 

 

Schuiven naar boven