TNO geeft Arbo-videotips: samenwerking bedrijfsarts en preventiemedewerker

TNO heeft filmpjes ontwikkeld met tips voor samenwerking tussen bedrijfsarts en preventiemedewerker. De filmpjes zijn te zien op het YouTube kanaal van o.a inPreventie, lanceerder van het initiatief. inPreventie is een platform en netwerk voor en door preventiemedewerkers, opleiders, branche- en belangenorganisaties en onderdeel van de beroepsvereniging van Arbo-adviseurs (Bvaa).

In het eerste deel van de filmpjes, die hier te vinden zijn,  worden concrete handvatten gegeven voor het zoeken van contact met de bedrijfsarts.  

Nieuwe Arbowet en OR
Per 1 juli van dit jaar is de nieuwe Arbowet ingegaan en is er meer aandacht voor de samenwerking tussen de preventiemedewerker en de bedrijfsarts. Er staat ook in vermeld dat daarbij de OR een rol moet gaan krijgen. Belangrijk dus om als OR te volgen (of initiatieven neemt) hoe dit overleg gaat plaatsvinden en de OR kan aansluiten.  De OR heeft instemmingsrecht bij de keuze en positionering van de preventiemedewerker. Daarnaast heeft de OR instemmingsrecht op het Arbobeleid en speelt de preventiemedewerker daarbij een belangrijke rol. Op de site van inPreventie zijn meerdere tips te vinden t.a.v. de samenwerking tussen OR en preventiemedewerker, waar nu dus ook de bedrijfsarts aan toegevoegd moet worden.

Bron: inPreventie.nl

Schuiven naar boven