avM nieuwsbrief najaar 2016

Lees hier de avM nieuwsbrief najaar 2016!

In deze nieuwsbrief

Een keer in de 3 à 4 jaar hebben medewerkers de gelegenheid te bepalen wie hen gaat vertegenwoordigen in de ondernemingsraad. Goed voorbereide OR-verkiezingen zijn daarom cruciaal. Niet iedere OR heeft die tijd en knowhow in huis die daarvoor nodig is. De avM biedt daarom twee nieuwe diensten aan: ondersteuning bij OR-verkiezingen en digitaal stemmen.

Verder vindt u in deze nieuwsbrief:
Column: Jan vindt er wat van – Tussen Pluche en Plicht
Nabestaandenpensioen: het vergeten onderdeel van het sociaal plan
Geen reactie van de bestuurder? Gebruik het initiatiefrecht!
Column: Politiek, populisme en medezeggenschap
Overzicht open inschrijvingen 2017

Digitale OR-verkiezingen bij de avM

 
OR-verkiezingen via internet zijn een niet te keren trend. Vanaf de werkplek of vanuit huis stemmen op een zelf gekozen moment. Geen gedoe met stembussen, stembiljetten en stemmen tellen. Dat kan nu ook via de avM. Met de service en kwaliteit die u van ons gewend bent. En dat nog eens tegen een super voordelig tarief: al vanaf € 125, –

Wij kunnen de volledige verkiezingen voor u verzorgen of u kiest voor het doe-het-zelf pakket: de Online verkiezingskit. Verder biedt de avM een stemwijzer, een Achterban Communicatie App en een aanvullend testpakket aan. Mochten de verkiezingen onverhoopt niet doorgaan omdat er bijvoorbeeld te weinig kandidaten zijn, dan brengen wij geen kosten in rekening.

Meer weten over digitale verkiezingen via de avM? Naar de website

 

Jan vindt er wat van: Tussen Pluche en Plicht
 

Er komen OR-verkiezingen aan en eerlijk gezegd houd ik mijn hart vast! Ik zie wat er in Amerika gebeurt: een levensgevaarlijke charlatan wint de verkiezingen. Een Amerikaanse vakbondsman zei in een interview: "De mensen die deze idioot aan de macht hebben geholpen, zijn straks als eersten de dupe van zijn beleid."

lees verder

Nabestaandenpensioen: het vergeten onderdeel van het sociaal plan.

Het is altijd pijnlijk te moeten horen dat jouw baan op de tocht staat of dat je niet meer past in het profiel van de toekomstige flexibele medewerker. Als het goed is heeft de organisatie bij ingrijpende reorganisaties met de vakbonden (of de OR) een goed sociaal plan als vangnet afgesproken. Maar is dat vangnet wel goed genoeg?

lees verder

Goede voorstellen van de OR, maar geen reactie van de bestuurder? Gebruik het initiatiefrecht!

OR’en hebben vaak hele goede ideeën en voorstellen die meerwaarde creëren voor de organisatie. Die kan een bestuurder toch niet zomaar negeren? Ja hoor, en dat doen ze ook regelmatig. Wil je dat een voorstel echt de aandacht van de bestuurder krijgt, gebruik dan het initiatiefrecht.

lees verder

Politiek, populisme en medezeggenschap

Je komt ze vaker tegen. Termen als Taakvolwassenheid, Zelfsturing, Transparantie en Pilots. En wat dacht u van ‘Doen is het nieuwe denken’? Het klinkt allemaal positief maar verhult waar het werkelijk om gaat. Ik word dan altijd wat voorzichtig. Zo ook bij normalisering. Afgelopen week werd besloten om de rechtspositie van de ambtenaar te normaliseren. Klinkt positief, maar willen we dat wel echt?

lees verder

 

 

Schuiven naar boven